U bevindt zich hier:

Identiteit

De Oriënt is opgezet door het Morgen College en RSG Slingerbos – Levant. Deze twee scholen werken al vijf jaar samen zodat alle leerlingen uit Zeewolde in hun eigen woonplaats voortgezet onderwijs kunnen volgen. Vijf jaar lang hebben beide scholen dat vanuit hun eigen schoolgebouw gedaan. Vanaf het schooljaar 2017-2018 zitten De Oriënt en het RSG Slingerbos - Levant in hetzelfde gebouw aan de Horsterweg. Vanuit dat ene gebouw, bieden de scholen elk hun eigen richting aan. 

De Oriënt werkt vanuit een christelijke overtuiging, RSG Levant vanuit een neutrale grondhouding. Op beide scholen is aandacht voor normen en waarden en in het gezamenlijke schoolgebouw aan de Horsterweg is iedereen welkom, want alle leerlingen tellen mee. 

Samen werken aan krachtig voortgezet onderwijs voor alle leerlingen in Zeewolde, dat verbindt RSG Levant en De Oriënt. Onderwijs dat leerlingen laat groeien. Door de inhuizing van De Oriënt bij RSG Levant kan efficiënter en intensiever worden samengewerkt. 


Talenten ontdekken
 

Het Morgen College en RSG Levant vinden het belangrijk dat je je eigen talenten leert ontdekken. De Oriënt kiest voor beroepsvoorbereidend onderwijs dat uitgaat van het oriënteren, herkennen en ontwikkelen van je eigen talenten.